Strumpbyxor test – Test av de bästa billiga och snygga strumpbyxorna 2022

Att hitta snygga och billiga strumpbyxor där man får mest kvalitet i förhållande till pris är minst lika svårt som att hitta de bästa strumporna. Kvalitetsstrumpor har gått igenom olika test av strumpbyxor för att se vilka som presterar bäst, både vad gäller kvalitet och modegrad. Här nedan finner du de strumpbyxor som har utsetts till mest prisvärda, mest stryktåliga och snyggast.

Detta test är för strumpbyxor, för vanliga strumpor rekommenderar vi vårt test av strumpor.

Strumpbyxor – billiga strumpbyxor bäst i test (testfakta.se)

2015 gjorde Testfakta ett utförligt test av strumpbyxor. I testet jämförde sidan nio olika par strumpbyxor med en tjocklek på mellan 50 och 70 denier, vilket är måttet som mäter hur kraftig tråden i ett par strumpbyxor är. I det här fallet, precis som i testet av herrstrumpor som du kan läsa mer om här, utfördes testet på Swerea IVF:s textillaboratorium i Mölndal. Testet i sin helhet finns att ta del av på testfakta.se.

Strumpbyxorna Opaque Velouté från märket DIM fick höga betyg när testfakta.se testade strumpbyxor. Strumpbyxorna finns att köpa på Timarco.se och kostar 129 kronor för ett par.

Innan testet genomfördes tvättades alla strumpbyxor fem gånger enligt de rekommendationer som följde varje strumpbyxa. Testet bestod sedan av tre delar:

  • Slittålighet

Hur tåliga strumpbyxorna var mättes genom att man klippte ut provbitar från undersidan av strumpfoten och nötte sedan dessa 50 000 cykler i en nötningsmaskin.

  • Nopp- och luddbildning

Hur noppriga och hur mycket ludd som uppstod på strumpbyxorna vid användning mättes genom att man tog provbitar från benen på strumpbyxorna och nötte dessa. Dels nötte man det mot annat strumpbyxtyg, och dels mot ulltyg. Efteråt gjorde man en bedömning av hur mycket ludd och noppor som bildats.

  • Fasthakning

I sista delen som kallades fasthakning trädde man en provbit från benet på en cylinder som snurrar. Sedan hängde man ner en boll med piggar över cylindern och lät den studsa mot strumpbyxtyget. Testet pågick i tio minuter, sedan kollade man i vilken utsträckning som tyget hakat fast i piggarna.

De tre högsta betygen från strumpbyxtestet av testfakta.se:

H&M, Push up tights, 70 den: 4,7 av 5
DIM Opaque Velouté: 4,2 av 5
Indiska, tights, 60 den: 4,1 av 5

Strumpbyxor – bäst i test (Icakuriren)

Icakuriren lät i slutet av 2013 testa tio par snygga, svarta strumpbyxor i 20 den för att se vilka som höll bäst kvalitet. Testerna utfördes av Textil- & läderlaboratoriet, Stockholm AB, och utfördes genom att mekaniskt prova hur starka strumpbyxorna var, det vill säga om de lätt kan brista när man drar dem på sig och hur lätt det går maskor om man skulle fastna. Testerna och resultaten i sin helhet finns att ta del av på Icakurirens hemsida.

Dessa snygga strumpbyxorna från Pierre Robert blev bäst i test av Icakuriren, samt utsågs även till mest prisvärda. Strumpxbyorna finns att köpa på Pierre Roberts egna hemsida och kostar 89 kronor för ett par.

Bäst i test blev strumpbyxorna från Pierre Robert, som även ansågs vara mest prisvärda. Strumpbyxorna fick högsta betyg både när det gällde att stå emot maskor och att inte brista.

Strumpbyxorna från Lindex fick höga 4 av 5 i betyg, och särskilt omdöme som extra prisvärda. Finns på Nelly.se för 69 kronor.

I testet var det tre olika strumpbyxor som kom på delad andraplats med betyget 4 av 5. Strumpbyxorna från Lindex var ett par av de som kom tvåa. Testet poängterade särskilt att strumpbyxorna var billiga och prisvärda jämfört med de andra strumpbyxorna i testet.

Strumpbyxorna Control Top från Åhléns kom på delad andraplats i testet. Strumpbyxorna finns att köpa på Åhléns för 69 kronor per par.

Testet visade även att förstärkningar på utsatta ställen kan förlänga livet på ett par strumpbyxor. Samtliga strumpbyxor i testet var förstärkta i grenen och över tårna, men strumpbyxorna från Åhléns hade även fotförstärkning och många även över stussen. Detta visade sig vara bra och något som ökade slittåligheten i strumpbyxorna.

Strumpbyxorna Magie 20 från Oroblu fick dela på andraplatsen i Icakurirens test. Strumpbyxorna fick ett extra plus för att de kändes lyxiga jämfört med de andra strumpbyxorna i testet. Strumpbyxorna fnns att köpa på Timarco.se och kostar 179 kronor.

Förutom vinnarna från Pierre Robert var det flera strumpbyxor som fick höga betyg, där strumpbyxorna från Åhléns, Oroblu och Wolford fick delad andraplats, alla med fyra poäng var.

De högsta betygen från strumpbyxtestet av Icakuriren:

Pierre Robert, 20 den: 5 av 5
Lindex Tights 20 Den Matt: 4 av 5
Strumpbyxa Control Top, 20 den, glansig, svart: 4 av 5
Oroblu, Magie 20 den: 4 av 5