Kashmirstrumpor – Allt du behöver veta om strumpor i kashmir

För den som vill skämma bort sina fötter finns det få saker som slår ett par strumpor i kashmir. Kashmirstrumpor är den ultimata lyxen för dina fötter, med en oslagbar mjukhet och andningsförmåga. Vi har gått ned på djupet och plockat fram ett par exempel på snygga strumpor i det lyxiga materialet.

Kashmir, eller cashmere, kännetecknas liksom andra finare ullkvalitéer av väldigt tunna fibrer, vilket ger en oslagbar mjukhet och andningsförmåga. Kashmirstrumpor beskrivs ofta som den ultimata lyxen för dina fötter, de är supermjuka samtidigt som de värmer dina fötter utan att de blir svettiga. Dessutom skapar den tunna strumpan en fantastisk känsla av njutning för dina fötter.

Falke Lhasa Rib är en strumpa från Falke tillverkad i kashmir och merinoull . Strumporna sitter bra på fötterna och har extra förstärkt häl och tå parti. Strumporna kostar 229 kronor och finns att köpa på Timarco.

Det tunna materialet innebär en hel del fördelar vad gäller temperatur och känsla, men man bör också komma ihåg att det innebär vissa nackdelar när det kommer till stryk- och slitagetålighet. Strumpor av kashmir slits snabbare än andra ullkvaliteter med grövre fiber och kräver därför att man är väldigt varsam när man tvättar och använder strumporna. Man bör därför gärna tvätta sina kashmirstrumpor för hand eller på tvättmaskinens ullprogram. Man bör också vara extra varsam när man sätter på sig sina kashmirstrumpor då de inte tål lika mycket som strumpor i grövre material.

Amanda Christensen Supreme Wool Sock är gjorda av en särskilt mjuk ull-och kashmirblandning. Strumporna har platta tåsömmar samt förstärkning i tå och häl. Strumporna kostar 159 kronor och finns att köpa på Timarco.

Ett vanligt sätt för strumptillverkare att komma runt slitageproblematiken är att man blandar kashmiren med grövre fiber istället för att använda 100 procent kashmir. Genom att göra det lyckas man komma åt kashmirens mjukhet, men med förstärkt hållbarhet som bättre klarar slitage och vanlig användning.

Detta är en artikel om kashmirstrumpor och en del av vår serie om olika materialval. Vi har även skrivit om bambustrumpor samt gått igenom olika material under fliken Vanliga material.

Tommy Hilfiger Men Washington Cashmere Sock. Varma och mjuka strumpor från Tommy Hilfiger med ribbstickad ovandel. Strumporna är tillverkade i en blandning av kashmir, merinoull, viskos och polyamid som absorberar fukt och isolerar värmen. Finns att köpa på Timarco för 139 kronor.

2 reaktioner på ”Kashmirstrumpor – Allt du behöver veta om strumpor i kashmir”

  1. Pingback: Bambustrumpor - Strumpor av bambu och hur det skiljer sig från bomull

  2. Pingback: Ullstrumpor – Allt du behöver veta om strumpor av ull och merinoull

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *